Cum se prepară cea mai simplă salată cu bulgur

Aceasta spune că este un ingredient de bază în tabbouleh- salata cu bulgur, roșii și ierburi, dar și în kibbeh – chifteluțe din carne tocată, cu ceapă și mirodenii. Poate că bulgurul nu este atât de cunoscut pentru orezul, însă acesta este ușor de pregătit și are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind bogat în minerale, potrivit nutriționistului Luminița Catană. Aceasta ne dezvăluie și cum se prepară tabbouleh, o salată ce provine din bucătăria arabă și în special bucătăria libaneză. O găsim sub diferite denumiri, fie tabbouleh, fie bulgur fie kisir, în limba turcă. „Întâlnit în bucătăria de zi cu zi în Orientul Mijlociu, Asia de Sud, dar și în Europa, l-am adoptat și noi. Este un aliment ce se gătește rapid, deoarece grâul este curățat, prefiert, uscat și măcinat în bucățele mai mari. Cu un conținut bogat în minerale- calciu, fier, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, zinc, vitamine- C, B1, B3, B6, B12, A și acid folic și în acizi grași saturați, și nesaturați, aduce diversitate în bucătărie”, spune Luminița Catană, potrivit Adevărul. Ingrediente:100 grame bulgur fin; 200 grame pătrunjel- recunoscut pentru bogăția de vitamina C, proprietăți detox și reglator al tensiunii arteriale; 4 crenguțe de mentă proaspătă; 3 linguri de ulei de măsline; 2-3 roșii; o legătura de ceapă verde sau cam 10 cm de praz; sucul de la o lămâie, sare și puțin piper. Pentru această salată simplă de făcut este nevoie de câteva ingrediente și 10 minute timp de lucru. Se așează toate ingredientele într-un bol mare, peste care turnăm bulgurul, facem un dressing din ulei, suc de lămâie și sare, amestecam bine ingredientele și lăsăm să se pătrundă măcar 30 de minute. Puteți servi acest preparat simplu, ca și aperitiv, sau ca și garnitură pentru alte feluri de mâncare. Este extrem de simplu de preparat și aduce prospețime și culoare. Mod de preparare:Pentru început puneți într-un bol bulgurul și turnați apa clocotită peste el, cât să-l acopere și lăsăm până își dublează volumul, spălam bine pătrunjelul, uscăm cu un prosop, îndepărtam codițele și-l tăiem mărunt, tăiem și ceapa verde fin, iar apoi luam frunzulițele de mentă și le tăiem mărunt, roșiile vin tăiate cubulețe. „Dintre beneficiile pe care le aduce consumul de bulgur aș dori să menționez: îmbunătățește sănătatea inimii și a aparatului cardiovascular, și reduce riscul de accidente vasculare cerebrale, datorită conținutului bogat în fibre în primul rând. Contribuie la controlul glicemiei, prin reducerea rezistenței la insulină și a senzației de sațietate, susține digestia și flora intestinală. Contribuie la scăderea în greutate prin aportul de fibre, susținerea florei bacteriene și senzației de sațietate. Însă aș dori să știți că în cazul unui colon iritabil îl evităm și apelam la bulgurul din hrișcă, și este nevoie să ținem cont de hidratarea zilnică – adică o cantitate suficienta de apă consumată pe zi”, încheie Luminița Catană. Citeste articolul original
Autor:

Posibil să-ti placă

De același autor