Tinerele de la petrecerile „bunga-bunga” ale lui Berlusconi au rămas fără alocația de 2.500 de euro și au fost date afară din apartamentele magnatului

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost extrem de generos cu tinerele participante la petrecerile sale incendiare, rămase cunoscute sub numele de „bunga-bunga”, dar după moartea miliardarului moştenitorii lui au decis să le taie acestora alocaţiile, relatează vineri, 3 octombrie, cotidianul Corriere della Sera, potrivit Agerpres.

De mai mult de zece ani, 20 de tinere primeau lunar din partea lui Berlusconi câte 2.500 de euro şi unele dintre ele stăteau în apartamente deţinute de imperiul mobiliar al fostului premier, decedat în luna iunie, la vârsta de 86 de ani.

Potrivit lui Berlusconi, aceste alocaţii erau o despăgubire pentru atingerea adusă reputaţiei lor în urma convocării în instanţe la procesele miliardarului italian legate de petrecerile „bunga-bunga” pe care el le organiza în reşedinţele sale şi care i-au adus dosare penale pentru proxenetism, abuz de putere, mărturie mincinoasă, incitare la sperjur a martorilor şi raporturi sexuale cu persoane minore.

Însă acum familia fostului premier a decis să înceteze plata acelor sume şi să le evacueze pe beneficiarele lor din apartamentele ce le-au fost puse la dispoziţie de Berlusconi.

Seria de procese legate de petrecerile „bunga-bunga” a început în 2010, când Berlusconi era premier şi a fost acuzat de abuz de putere prin protecţia pe care i-o oferise dansatoarei marocane Karima El Mahroug, mai cunoscută sub numele de scenă de Ruby. Aceasta fusese reţinută pentru furt, dar Berlusconi a intervenit pentru a obţine eliberarea ei, el susţinând în mod mincinos că este fata preşedintelui egiptean de la acea vreme, Hosni Mubarak.

În anul următor, Berlusconi a fost acuzat că a plătit-o pe Ruby pentru raporturi sexuale.

Condamnat în primă instanţă la şapte ani de închisoare în 2013, pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere, el a fost achitat doi ani mai târziu definitiv în acest dosar de către Curtea de Casaţie, care a admis că la momentul faptei el nu ştia că Ruby avea doar 17 ani.

Cu patru luni înainte de moartea sa, Silvio Berlusconi a fost achitat de un tribunal din Milano într-un alt proces din scandalul „Rubygate”, în care era acuzat că a mituit participantele la petrecerile „bunga-bunga” pentru ca acestea să păstreze tăcerea asupra celor petrecute acolo.

Judecătorul a considerat că „fapta nu există”, adică nu a fost probată acuzaţia, iar odată cu Berlusconi au fost achitate şi 20 de femei care au participat la petrecerile „bunga-bunga”, inclusiv Ruby. În total, au fost achitate atunci 29 de persoane.

Foto: Profimedia Images

Posibil să-ti placă

De același autor